Laura Zalenga

Floor Jansen

za 18 okt ’25 20:00
Grote Zaal
za 18 okt ’25
20:00
Tickets via Ticketmaster
  • De kaartverkoop gaat via Ticketmaster. Bij het bestellen van de tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden. Tickets zijn inclusief consumptie. Voor dit concert kan je je tickets niet annuleren.

Van de Finse Hall of Fame en de multi-platina verkopende band Nightwish tot After Forever, een van de eerste symfonische metalbands, Floor Jansen heeft zowel nationaal als internationaal groot succes gekend. 

Haar stem overstijgt genres, waardoor ze gepassioneerde optredens kan geven die resoneren met een publiek ver buiten de metalscene. In 2025 staat Floor Jansen met haar eerste eigen show "Strijdlust" in verschillende theaters en concertzalen door heel Nederland. 

De Brabantse begon haar carrière in 1995 bij After Forever, waarmee ze de hele wereld over reisde. Na het uit elkaar gaan van die band ging ze aan de slag bij de Finse metalband Nightwish.

Ondanks haar wereldwijde bekendheid maakte in Nederland het grote publiek pas in 2019 kennis met de krachtige stem van Floor Jansen dankzij haar deelname aan het tv-programma Beste Zangers. Hierin maakte ze indruk met verschillende covers, maar vooral met de vertolking van ‘The Phantom Of The Opera’ in duet met Henk Poort. 

Het zorgde voor een kickstart van haar solocarrière en het winnen van de Popprijs in 2019. In oktober 2022 kreeg Floor de diagnose borstkanker, waaraan ze is geopereerd en waarvan ze is genezen. Kort na de operatie begon de internationale tour van Nightwish, waaronder twee uitverkochte Ziggo Dome shows, wat haar veerkracht en toewijding aan haar vak onderstreept.

In oktober 2024 was de release van het Nightwish-album "Yesterwynde", wat een nieuwe mijlpaal toevoegde aan Floors illustere carrière. Vooruitkijkend naar 2025 staat Floor op het punt om aan haar allereerste tournee door theaters en concertzalen te beginnen, waarin ze haar persoonlijke reis zal delen van het overwinnen van borstkanker, het ervaren van zwangerschap en het balanceren van haar tourcarrière. 

Website: Floor Jansen