Niki Jacobs & band

Getuigenissen
ma 27 jan ’25 20:00 - 21:15
Kleine Zaal
ma 27 jan ’25
20:00 - 21:15
Tickets
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 1,10 per ticket en € 2 extra bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

Precies tachtig jaar nadat Auschwitz werd bevrijd, komt Niki Jacobs met Getuigenissen: “Op deze avond vertel ik de verhalen van hen die het ondenkbare hebben meegemaakt, leen ik mijn stem uit aan hen die zelf niet meer kunnen spreken".

Uitvoerenden

Niki Jacobs, zang en gitaar 
Emile Visser, cello en zang
Ro Krauss, altviool 
Ivo Dinkelaar, gitaar en zang 
Marco van Os, contrabas en zang 
Bart Possemis, geluidsontwerper

Getuigenissen opgetekend in onder andere de boeken Babiy Yar (over massaslachting nazi's in Oekraïne 1941), Bij ons in Auschwitz (Arnon Grunberg), Amor Fati (Abel Herzberg over Bergen-Belsen) en De keuze (Edith Eger over Auschwitz) komen tot leven en worden omlijst met liederen uit de getto’s en kampen van voor en tijdens de oorlog. Verder hedendaagse songs geschreven en gearrangeerd voor deze bijzondere avond. 
 
Niki Jacobs: “Op deze avond vertel ik de verhalen van hen die het ondenkbare hebben meegemaakt, leen ik mijn stem uit aan hen die zelf niet meer kunnen spreken. Op deze avond neem ik je mee langs de getuigenissen van het onvoorstelbare, naar die gebeurtenissen die de verbeeldingskracht te boven gaan.

Het podium waar ik vanavond op sta stel ik in dienst van de waarheid. Van dat wat heeft plaatsgevonden. Het zijn de woorden en melodieën, geschreven en gezongen die ik meeneem op deze avond. Het zijn niet mijn woorden, het zijn ook niet mijn liederen, het zijn niet mijn ervaringen, het is niet mijn waarheid.

Ik ben niet meer dan een doorgeefluik. Door een stem te geven aan de getuigenissen van hen die het ondergaan hebben, komen deze mensen weer even tot leven en zijn ze niet slechts slachtoffer - een van de miljoenen die stierven - maar mensen. Individuen, mensen zoals jij en ik, die gewoon een poging hebben gedaan tot leven.”

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Vfonds, Provincie Noord-Holland en de J.C. Ruigrok Stichting.

Website: Niki Jacobs