Winterklanken

Speciale wandeling in de PHIL langs vier concerten door jonge topmusici: Felix Quartet, Rosa Herwig, Sasha Witteveen en Jelmer de Moed & Friends
zo 5 jan ’25
zo 5 jan ’25

Een speciale concertwandeling door het gebouw van de PHIL langs vier korte concerten door jonge topmusici. 

Uitvoerenden

Felix Quartet: Marlene Dijkstra (viool), Caspar Horsch (viool), Michiel Wittink (altviool), Liesbeth Bosboom (cello) 

Roza Herwig, mezzosopraan, & Jules Backer, piano

Sasha Witteveen, contrabas

Jelmer de Moed & Friends
Jelmer de Moed, klarinet en concept
Josephine Olech, fluit en altfluit
Pieter de Koe, cello
Tim Brackman, viool
Rik Kuppen, piano
Vincent Rang, monolith (live visualinstallatie)

Programma

Felix Quartet: delen uit Maurice Ravels strijkkwartet in F groot, M.35

Roza Herwig & Julius Backer

Sasha Witteveen: delen uit: Alexander Muravyev - 'Alice in Wonderland' Suite, voor contrabas solo

Jelmer de Moed & Friends: delen uit: 
Claude Debussy - Rhapsodie
John Cage - Nocturne
George Crumb - Vox Balaenae
George Crumb - Fantasia
Nuno Lobo - Nieuw werk (wereldpremière)
George Crumb - Eleven Echoes

Let op: dit festival is alleen toegankelijk voor mensen die goed ter been zijn. 

Deze concertwandeling is de winterversie van festival Klaterklanken, een buitenfestival met klassieke muziek op prachtige buitenplaatsen, landgoederen en forten in Nederland.

In Winterklanken wandelt het publiek in kleine groepjes olv een gids langs verschillende concerten door het gebouw van de PHIL - ook langs plekken waar publiek normaal niet komt. 

Je kunt deze concertwandeling op zes verschillende tijden lopen, van 13.30 tot 16.00 uur.

De concertwandeling voert langs vier heel verschillende concertjes van 15 minuten, uitgevoerd door contrabassiste Sasha Witteveen, zangeres Roza Herwig & pianist Julius Backer, de strijkers van het Felix Quartet en klarinettist Jelmer de Moed & Friends in een bijzondere audio-visuele voorstelling. 

Felix Quartet

Deze vier jonge, ambitieuze en gepassioneerde musici vonden elkaar in hun gemeenschappelijk liefde voor kamermuziek in de corona-lockdownperiode. Eerder speelden zij bij het European Union Youth Orchestra en de Concertgebouworkest Academie.

Momenteel is Caspar lid van het Koninklijk Concertgebouworkest, zijn Marlene en Liesbeth werkzaam bij het Nederlands Philharmonisch en is Michiel programmeur bij Het Concertgebouw. Het kwartet was onderdeel van het AVROTROS Klassiek Presenteert Talenttraject waarin zij hun eerste cd opnamen. Het Felix Quartet creëert een aanstekelijke en eigen stem in de kamermuziek met virtuoos, intiem en vurig spel. 

 

Roza Herwig & Julius Backer

De veelzijdige en energieke mezzosopraan Roza Herwig zingt, acteert, speelt viool, presenteert en schrijft toneelteksten. Roza behaalde met verve haar Bachelor Klassiek Zang op het Conservatorium van Amsterdam en vervolgde haar studie in de Artist Masters aan de beroemde Guildhall School of Music & Drama in Londen, waar ze in 2023 cum laude afstudeerde.

Naast solozang met o.a. het Noord Nederlands Orkest, Phion en het Nederlands Kamerorkest, gaat Roza creatieve uitdagingen aan en geeft kleurrijke, vernieuwende performances. Voor Winterklanken doet ze dat met de jonge pianist Julius Backer, in een afwisselend programma met werk van o.a. Gershwin, Weill, Schubert en Berio.  

 

Sasha Witteveen

Sasha Witteveen, een veelzijdige en bekroonde contrabassist, weet elk podium te betoveren met haar indrukwekkende spel. Winnaar van prestigieuze prijzen, waaronder de International Youth Bass Competition en het Prinses Christina Concours, bewijst Sasha haar meesterschap telkens weer.

Ze schitterde als finaliste van Dutch Classical Talent met haar tour "...Into the light" op vijftien grote concertpodia door heel Nederland. Voor Winterklanken speelt zij delen uit de theatrale 'Alice in Wonderland' Suite, voor contrabas solo, van Alexander Muravyev. 

 

Jelmer de Moed & Friends: Leven(loos)

Klarinettist Jelmer de Moed nodigt vijf topmuzikanten uit voor een muzikale reis naar de donkere diepte van de oceaanbodem, die door diepzee-mijnbouw wordt bedreigd. Deze kale vlakte blijkt een plek waar het leven prachtige surrealistische vormen aanneemt dat al vele donkere periodes op aarde wist te doorstaan.

Aan de hand van composities van o.a. George Crumb, Claude Debussy en John Cage wordt deze bijzondere omgeving verkend. De ervaring wordt versterkt door de visuele wereld van videokunstenaar Vincent Rang.

 


Website: Felix Quartet | Roza Herwig | Julius Backer | Sasha Witteveen | Jelmer de Moed