Ebru Yildiz

Madeleine Peyroux

zo 16 feb ’25 20:00
Grote Zaal
zo 16 feb ’25
20:00
Tickets via Ticketmaster
  • De kaartverkoop gaat via Ticketmaster. Bij het bestellen van de tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden. Tickets zijn exclusief consumptie. Voor dit concert kan je je tickets niet annuleren.

Haar warme stem wordt door velen vergeleken met Billie Holiday en Ella Fitzgerald en heeft de afgelopen jaren al meerdere harten weten te veroveren: Madeleine Peyroux. 

Madeleine Peyroux is vooral bekend van prachtige vertolkingen van jazz- en bluesrepertoire uit de jaren twintig en dertig. Denk daarbij aan Billie Holiday, Bessie Smith en Louis Armstrong. Met dit materiaal veroverde ze de straten van Parijs toen ze vijftien was.

Een geboren Amerikaanse, maar groot geworden in Parijs. Madeleine blijft sinds haar debuut 'Dreamland' uit 1996 de grenzen van de jazz uitdagen met haar verrassende mix van jazz, blues en singer-songwritermuziek. 

Haar negende en nieuwste album Let's Walk is pas uit sinds juni. De tien ongegeneerd persoonlijke songs, allemaal mede geschreven door de veelzijdige Peyroux, worden gevoed door haar kenmerkende, honingzoete croon die haar van de Parijse straten naar de concertzalen bracht. 

Website: Madeleine Peyroux