Bart van Loo

Stoute Schoenen
do 24 okt ’24 20:00 - 21:30
Kleine Zaal
do 24 okt ’24
20:00 - 21:30
Tickets

Venez voir! Schrijver Bart Van Loo komt naar Haarlem! Op uitnodiging van Athenaeum Boekhandel Haarlem, De Vries Van Stockum Boeken, Bredero Boeken, Boekhandel Blokker en Kennemer Boekhandel en i.s.m. de PHIL komt de Vlaamse meesterverteller vertellen over zijn nieuwe boek Stoute Schoenen en zijn weg ernaartoe.

Uiteraard serveert hij enkele hoogtepunten uit zijn nieuwste boek Stoute Schoenen waarin hij een nooit eerder ondernomen tijdreis maakt naar het decor van ons Bourgondische oerverhaal. Van Loo wil de francofiele weg verkennen die leidde tot de internationale bestseller die zijn leven veranderde. Misschien draagt hij een gedicht van Baudelaire voor uit het hoofd. Wie weet zingt hij een stukje Aznavour. Of vertelt hij iets over Haarlem, een stad die ook in zijn nieuwe boek Stoute schoenen een rol speelt.

Stoute schoenen vormt het prachtige sluitstuk van zijn monumentale Bourgondische diptiek die begon met De Bourgondiërs, een bijna 1500 pagina’s tellend tweeluik waarin hij even wervelend als gedetailleerd uit de doeken doet hoe in onze contreien aan het einde van de middeleeuwen uit verbrokkeling een vorm van eenheid ontstond.

Het wordt een avond vol verhalen en verrassingen, een verbale achtbaan in de unieke stijl van Bart Van Loo. Interviewer Dierdre Timp zal proberen hem enigszins in toom te houden. Mis het niet!

Website: Bart Van Loo